items € 350,-
the-power-of-light-symposium

The power of light

07-01-2015

ILO SYMPOSIUM 7 jan 2015 14:00 uur De kracht van Licht

Licht wordt niet alleen met het oog gezien: alle zintuigen ervaren de kracht van licht. Ook in de publieke ruimte. Tijdens het Amsterdam Light Festival organiseert iLo een symposium over de zichtbare EN onzichtbare kracht van licht in de stad. Vijf sprekers met verschillende achtergronden belichten vanuit eigen expertise en passie hun visie op de kracht van licht.

Hoe gaan we om met licht en donker in de publieke ruimte? Waar raken lichtkunst, licht en illuminatie elkaar? Hoe breng je beleving, gevoel en techniek bij elkaar? Hoe dynamisch zou licht in de stad eigenlijk moeten zijn? Bestaan er licht-landschappen? Wat is natuurlijk licht?

Licht gaat ons allen aan Licht is belangrijk in ons leven. Een groot deel van ons leven speelt zich af bij kunstlicht. Licht door de mens gemaakt. Niet alleen het visuele resultaat telt, maar de zintuigelijke ervaring van licht beïnvloed ook onze waarneming op de wereld. Licht heeft aantoonbaar effect op onze gezondheid en welbevinden.

Vijf sprekers met verschillende achtergronden belichten vanuit eigen expertise en passie hun visie op de kracht van licht.

Paco Bunnik - Dienst Ruimtelijke Ordening DRO, Amsterdam

Amsterdam als 1:1 LAB voor lichtkunst en innovatie
De lezing geeft inzicht in de raakvlakken tussen lichtkunst, illuminatie en functionele straatverlichting in het stedenbouwkundig ontwerp in Amsterdam.

Vinny Jones - Lightdesigner

More then seeing, light, perception and the senses. In 2013 is Vinny cum laude afgestudeerd aan het Frank Mohr Institute, International Masters Scenography. Ze heeft onderzocht hoe de zintuiglijke ervaring van licht ons beïnvloed in de manier waarop we waarnemen en of het mogelijk is om met die aspecten van licht de relatie tussen het publiek en een voorstelling op een andere wijze vorm te geven. In deze lezing gaat zij dieper in op haar onderzoek.

Rob van Houten - office 4 Radical building.

Licht als architectonisch landschap
Rob van Houten zijn visie op lichtontwerp toe aan de hand van een landschappelijke analyse.

Frank Tjepkema - Tjep.

Impact van dynamisch licht in de openbare ruimte Frank zal uitgebreid ingaan op het Amsterdam Light Festival en de impact van dynamisch licht in de openbare ruimte. De presentatie zal inzicht geven in de multidisciplinaire aanpak van Tjep. in de openbare ruimte.

Toine Schoutens - Fluxplus en SOLG

Titel lezing (nog niet bekend)
Toine Schouten is werkzaam bij FluxPlus Healthy Lighting en sinds 20 jaar houdt hij zich bezig met ontwikkeling, vormgeving en implementatie van dynamische verlichting en lichttherapie. Toine is een actieve deelnemer in de Stichting Onderzoek Licht & Gezondheid SOLG.

Doel van het symposium
Het iLo wil een bijdrage leveren aan de inhoudelijke ontwikkeling van het vakgebied licht en de discussie over de kwaliteit en toepassing van licht en lichtkunst in de publieke ruimte stimuleren. Niet alleen de technologische, energiezuinige en economische aspecten van licht tellen mee. De persoonlijke relatie tussen de mens en licht, de fysische en emotionele beleving en effecten van licht, de esthetische waarden zijn minstens zo belangrijk.

Doelgroep
Voor ontwerpers, kunstenaars, beleidmakers, architecten en bouwers, maar vooral voor iedereen die houdt van licht.

Toegang aan de zaal € 35,00 incl BTW thee, koffie en drankje.
Graag wel reserveren via info@lichtontwerpen.nl

PROGRAMMA

13:30 – inloop, zaal open
14:00 - start symposium, moderator
14:05 - introductie
14:10 - Paco Bunnik
14:35 - Viny Jones
15:00 - Rob van houten
15:30 – Pauze
16:00 - Frank Tjepkema
16:25 - Toine Schoutens
16:55 - Vragen forum
17:15 – afsluiten en naar expozaal
17:30 - Opening expositie Artificial Light Paradise met drankje

Organisator: Instituut Lichtontwerpen Isabel Nielen
Locatie: Tolhuistuin Tuinzaal, Amsterdam Noord ingang Promenade IJzijde
Datum: 7 jan 2015 van 14:00 tot 18:00 zaal open vanaf 13:30 uur
Toegang aan de zaal € 35,00 incl BTW thee, koffie en drankje

Graag wel reserveren via isabel@lichtontwerpen.nl
Wij verzoeken deelnemers contant (liefst gepast) te betalen tijdens inloop symposium, U krijgt dan meteen een kwitantie mee. 

ilo

Internships

Tjep. is looking for design students interested in internships in the field of interior design, product design and especially computational design (Rhino + Grasshopper).